(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuře v balíčku po provensálsku (Pod pokličkou Čt1)
Potřebné ingredience
1 kuře (nebo králík), 8 plátků slaniny, 3 stroužky česneku, 500 g rajčat, petržel, bazalka (čerstvá), 2 líce oleje, 1 čaj.lž. ozmarýnu, 1 čl tymiánu, sůl, pepř
Postup přípravy
1. Maso rozporcujeme na 8 dílů, každý zabalíme do slaniny s kouskem tymiánu, česneku, a rozmarýnu.
2. Osolíme, opepříme, balíčky sepneme párátkem, vložíme do rozpáleného oleje, pečeme do červena.
3. Pak vložíme balíčky do zapékací misky, přidáme rozkrájená rajčata (oloupaná), pečeme 45 minut.
4. Při podávání posypeme petrželkou a bazalkou.
Příloha: brambory
2. Osolíme, opepříme, balíčky sepneme párátkem, vložíme do rozpáleného oleje, pečeme do červena.
3. Pak vložíme balíčky do zapékací misky, přidáme rozkrájená rajčata (oloupaná), pečeme 45 minut.
4. Při podávání posypeme petrželkou a bazalkou.
Příloha: brambory
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé